Groei&Bloei sluit aan bij moestuintrend

ERMELO/ PUTTEN - Groei &Bloei Ermelo-Putten organiseert tijdens de Nationale Tuinweek op zaterdag 16 juni een Moestuin-route met proeverij. Tijdens deze dag kan iedereen kennismaken met de verschillende mogelijkheden op moestuingebied. Niet alleen wat betreft het opzetten en onderhouden van een moestuin, maar ook wat voor lekkers je kunt maken met de verse en onbespoten producten.

Moestuinieren is hip. Veel jonge gezinnen hebben geoefend met de moestuintjes van Albert Heijn, steeds vaker hebben mensen thuis een vierkante meter moestuin in de achtertuin, of aardbeien en tomaten in potten op het balkon. Moestuinieren kan op velerlei wijzen en plaatsen. Goede aarde, water en zonlicht doen al snel hun werk en voor je het weet kun je eten uit eigen tuin!

Deskundigen

In Ermelo gaat de route langs De Kawoeper, de Maatakker, Pluktuin Arkeland en diverse particuliere tuinen. In de tuinen is een deskundige aanwezig die alles kan vertellen over het telen van groenten in eigen tuin. Tijdens de Moestuinroute kan men op verschillende locaties kleine lekkernijen proeven. Van 10:00 - 16:00 uur zullen diverse (particuliere) moestuinen worden opengesteld. De routefolders voor Ermelo en Putten kunnen vanaf 1 juni gratis opgehaald worden bij VVVErmelo en VVVPutten. Ook zijn ze vanaf 1 juni te downloaden op www.ermelo-putten.groei.nl