Veel kwaliteit voor vijf euro

ERMELO - Het seizoen 2018-2019 wordt al weer het vijfde seizoen in deze serie concerten die drie maal per jaar in de Immanuelkerk worden gehouden. Kenmerkend voor de serie is de gevarieerdheid in de verschillende programma’s maar ook de laagdrempeligheid. Dit gebeurt door de toegangsprijs laag te houden en het publiek de gelegenheid te geven niet alleen elkaar, maar ook de uitvoerende musici te ontmoeten. 

,,Maar kwaliteit van de uitvoerende musici blijft voorop staan,’’ aldus Erik-Jan van der Hel en Wiejan van de Akker, initiatiefnemers van het eerste uur. Zij worden inmiddels bijgestaan door Annemarie Reinsma en Louis Godschalk voor administratieve en secretariële ondersteuning. Maar alle vier de organisatoren zijn benaderbaar voor kritiek en suggesties. Voor het seizoen 2018-2019 is opnieuw een gevarieerd programma samengesteld onder het motto ‘voor elk wat wils’.

Vijf euro

Op 3 november 2018 bijten de beide initiatiefnemers de spits af met een orgelconcert met medewerking van andere Ermelose musici. Het oorspronkelijk op deze datum geplande fotoconcert over Ermelo wordt een jaar opgeschoven. Op 9 februari 2019 zingt het Kamerkoor van de COV Noordwest Veluwe onder leiding van Jurriaan Grootes voor ons. Meerstemmige vocale werken afgewisseld met instrumentale muziek. Op veler verzoek wordt op 13 april 2019 weer de Paascantate ‘The Day He Wore My Crown’ uitgevoerd door een Ermelo’s interkerkelijk projectkoor en -orkest. In september 2018 komt een oproep hiervoor in de plaatselijke media en kerkbladen en kunt u zich opgeven. En het mooie is dat ook komend seizoen de toegangsprijs vijf euro blijft.
Op de foto staan de organisatoren v.l.n.r. Wiejan van den Akker, Louis Godschalk, Annemarie Reinsma en Erik-Jan van der Hel.