'Het voelt als een hele eer'

ERMELO - Sneeuwwitje en de Dwergen, uitgevoerd door de dansers van G.V. Sparta uit Ermelo, staan op zaterdag 23 juni in de finale in Ahoy Rotterdam. Dit bericht kwam maandag en dansdocent Manon Riedeman kan het nog nauwelijks geloven. De groep mag meedoen aan de Dance2show - the finals. Het feit dat ze daar mogen optreden is al een topprestatie. ,,Het voelt als een hele eer en ik ben meer dan trots," aldus Riedeman.

Op zaterdag 7 april dansten 26 dwergen met Sneeuwwitje en de heks tijdens de Dance2 demo in Harderwijk. Toen viel de groep al in de prijzen met hun sprookjesachtige dans die bijna een mini-musical leek. Stiekem werd er door Manon Riedeman wel gehoopt op een finaleplaats, maar met meerdere Dance2-weekenden en honderden dansgroepen was de kans niet heel groot. Toch heeft de jury voor het Ermelose team gekozen. In Ahoy Rotterdam mag de groep het opnemen tegen 25 andere geselecteerde dansen.

Sprookjesthema

Riedeman heeft gezorgd voor de choreografie. ,,Maar de kinderen zelf hebben ook aan de dans bij gedragen," vertelt ze. ,,Zij mochten meedenken over het thema, de kleding en decor. Samen met ouders en opa's en oma's hebben we dit verder uitgewerkt." De kinderen zijn enorm enthousiast en ze hebben er heel veel zin in. ,,De meiden zijn al vaker in de prijzen gevallen, maar dit hebben ze nog niet eerder mee gemaakt. Dus een beetje spannend is het wel," aldus de docent van Sparta. De komende twee weken wordt er nog hard getraind met alle dwergen. ,,We zullen de dans op 23 juni op ons allerbest laten zien!"