Brood naar Romeins recept

ERMELO – Vanmorgen, in alle vroegte, meldden kinderen zich bij museum Het Pakhuis om aan te schuiven bij een Romeins ontbijt. Aanschuiven was er overigens niet bij, de kinderen mochten aanliggen.

Gestoken in een Romeinse outfit werd er kennis gemaakt met Romeinse gewoonten en gebruiken. Bakker Harry van Looijengoed had gezorgd voor brood naar Romeins recept. Daarbij maakten de kinderen een Romeinse kruidenkaas. ,,Ik hou niet van kaas,” zei Rutger, een van de deelnemers. Hij had de taak om fetakaas kruimelig te maken. Gezamenlijk voegden ze allerlei ingrediënten bij zoals, kervel en munt. Alle kinderen knepen hun neus dicht toen het flesje vissaus (garum) open ging. Toch voegde Rutger er dapper een scheutje toe aan de kaas.

Honing

Natuurlijk moesten de kaas en het brood uitgebreid geproefd worden. ,,Gelukkig was er in de Romeinse tijd ook honing,” vertelt Rutger, die dat het liefst op zijn brood deed. Voor wie er vanmorgen niet bij kon zijn, er komt nog een Romeins ontbijt op dinsdag 21 augustus. Het museum heeft de afgelopen dagen een tropenrooster gedraaid. Ook de komende dagen zal het museum de deuren openen om 8 uur. Meer informatie www.hetpakhuisermelo.nl