Route langs zeven restaurants

ERMELO - Op zondag 25 november staan zeven Ermelose restaurants klaar voor een nieuw festijn; het Culibiken. In Harderwijk is men ruimschootsbekend met het fenomeen Culihoppen, maar omdat de Ermelose restaurants iets verder uit elkaar liggen, stapt men hier op de fiets. De organisatie, onder leiding van Henny Doppenberg, heeft voor deze eerste Culibiken gekozen voor een diversiteit aan horecaformules van welbekende restaurants, een speciaalbiercafe, maar ook een hotelrestaurant.

Culibiken is beleven, genieten en verhalen delen. Je hopt per fiets van restaurant naar restaurant waar je geniet van het gezelschap, van de sfeer en van een heerlijk gerechtje met een bijpassend glaasje wijn, bier of non-alcoholisch alternatief. Samen met familie, vrienden of relaties brengt men een bezoek aan de Boterlap Ermelo, De Dorpskamer, De Heerlickheijd van Ermelo, Speciaalbiercafe de Hazeburg, restaurant Grand Cafe Peacock’s, Brasserie de Volksmond en Het Wapen van Ermelo. 

Passe-partout

Met de vooraf toegestuurde passe-partout én polsbandje als toegangsbewijs kan men starten met de culinaire route. Het startrestaurant staat aangegeven op de achterzijde van de passe-partouts. Na deze kennismaking met het eerste restaurant mag men vervolgens zelf bepalen wat de volgende locatie is. Is het ergens druk, loop of fiets dan gerust door naar het volgende concept en ga op een later moment terug. Ofwel, iedereen bezoekt alle deelnemende restaurants op één middag.

Blind edition

Doppenberg: ,,Oh ja, nog even dit... Als je op de website kijkt, zie je de Menukaart en "Lees meer" bij elk restaurant. Maar we verklappen niets! Nee, we gaan er een echte verrassingstocht van maken!” Natuurlijk houden de koks wel rekening met allergiën of intolerantie. Wie wil reserveren klikt hier.