Opzwepende muziek en thematische gedichten kleuren Ermelo's Bierfeest

ERMELO - Twee jaar was ze Stadsdichter van Eindhoven, Nienke Esther Grooten. Ze is behalve dichteres ook beeldend kunstenares en met enige regelmaat is ze voornamelijk in Eindhoven te zien en te horen. Maar vandaag is ze in Ermelo en wel bij het drukbezochte Bierfeest. Met haar ’Tiepfiets’ trekt ze bekijks en produceert ze verschillende gedichten.

‘Steeds een groter feestje, ik hoef nog niet te gaan. We tikken lekker verder, de tap blijft open staan…’ schrijft ze op Facebook. Haar gele typemachine, gemonteerd voorop haar fiets produceert er, ondanks het warme weer, vrolijk op los. Grooten is een opvallende verschijning in de drukte van het feest. De gedichten van vandaag staan ingelijst op de bagagedrager en trekken de aandacht van bezoekers. ,,Hier past ook wel een biertje bij,” meldt een man. Hij leest een gedicht over het varken aan het spit, Grootens eerste productie van vandaag.

Brassmasters

Ook op muzikaal gebied is het een feestje op de Putterweg. De Lelystadse brassband All in One speelt swingend, tegen de stroom in, vrolijke brassmuziek. De opzwepende muziek valt goed in de smaak bij de bierliefhebbers die vandaag van heinde en verre naar Ermelo zijn gekomen om dit feest mee te maken. Morgen een uitgebreid (video) verslag van deze Ermelose traditie.

een gedicht van Nienke Esther Grooten:

Brouwers, overal brouwers
Overal mensen met hop
in hun hart, tap aan hun
handen, glas iin hun ogen
Ze bieden op dagen als deze
verkoeling, in alle rust
Kunnen we hier schuilen
De brouwers, ze nemen ons
onder hun vleugels, hun
armen zijn als kabels
Ze hijsen ons op, ze gieten
ons vol, ze doen wat ze kunnen
Ze doen wat ze kunnen.