'Rupsen minstens zo interessant'

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert op 18 en 22 september een minicursus rupsen.

De Vlinderwerkgroep is bezig met de voorbereiding van een rupsencursus. Op dinsdagavond 18 september is er een theorieavond,  gevolgd door een rupsen excursie op zaterdag 22 september.

Verschijningsvormen

Zoveel vlinders, zoveel rupsen. De meeste aandacht gaat doorgaans uit naar de vlinders (imago’s), maar rupsen zijn minstens zo interessant. Net als bij de vlinders is er een enorme variatie aan verschijningsvormen. Klein, groot, kaal, harig, allerlei kleuren, uitsteeksels, doorns en wratten. Noem maar op. Ook wordt er ingegaan op de leefwijze, hun vijanden en de vindplaatsen van rupsen.
Ati Vijge heeft zich de laatste jaren hierin verdiept en zal samen met de coördinatoren van de vlinderwerkgroep de deelnemers wegwijs maken in de boeiende wereld van de rupsen.

Inschrijven kan door € 10,- (voor KNNV-leden) of € 15,- ( voor niet leden) over te maken naar bankrekeningnummer NL37 TRIO 033 8947 442 ten name van de KNNV afdeling Noordwest Veluwe, onder vermelding van `Rupsencursus`. De cursus wordt gegeven in museum Het Pakhuis, Molenaarsplein 24 in Ermelo, Meer informatie www.knnv.nl/noordwestveluwe Aanvang dinsdagavond 18 september 20.00 uur.