Verbouwing bezoekerscentrum Ermelosche Heide

ERMELO - Het bezoekerscentrum bij de schaapkooi Ermelo is van 29 oktober tot en met 18 december gesloten in verband met een verbouwing. Het voormalige herderverblijf en de oude hooischuur worden bij de bezoekersruimte getrokken, de keuken wordt uitgebreid en vernieuwd en er wordt een kantoorruimte op de bovenverdieping bijgebouwd.

Achterin het gebouw komt een glazen pui met uitzicht op het speeltuintje. Een pelletkachel moet de ruimte aangenaam verwarmen. De verbouwing is voor de kerstvakantie klaar. Het terrein bij de schaapskooi is in de weekenden wél toegankelijk, op zaterdag en zondag van 12.30-16.00 uur. Vanuit een schaftkeet wordt er koffie, thee of limonade geschonken. De wandelexcursies vanaf de schaapskooi, die in deze periode gepland staan, gaan gewoon door. In de kerstvakantie is het bezoekerscentrum weer open, maar nog niet heringericht. Bezoekers zijn dan welkom om de sfeer in de grotere ruimte te proeven. Ook de traditionele Kerst Sing-In op maandag 24 december gaat gewoon door.

Vernieuwing educatieve inrichting

Na de kerstvakantie start de herinrichting van het bezoekerscentrum. Er komt onder meer een informatiehoek en de educatieve objecten worden vernieuwd. Dit gebeurt gefaseerd in de maanden januari en februari. Het streven is om dan wel open te zijn voor bezoekers, op woensdag, vrijdag t/m zondag. Op www.schapedrift.nl is de meest actuele informatie te vinden. Als de herinrichting voltooid is, volgt er in maart een opening en open dag.

Uitbreiding buitenkans

Door de realisatie van een nieuwe kapschuur dit voorjaar, zijn er ruimtes in het gebouw van het bezoekerscentrum vrijgekomen. De opslag van stro, landbouwmachines en het herderverblijf zijn verplaatst naar de kapschuur. Voor Stichting Schapedrift een buitenkans om deze extra 65 m2 te betrekken bij de ontvangstruimte van bezoekers. Ook wordt de verbouwing benut om de educatieve objecten te vernieuwen en uit te breiden, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technische mogelijkheden. Educatie en informatie over schapen, heidebegrazing en de natuur in de omgeving van de Ermelosche Heide is dé doelstelling van het bezoekerscentrum. Door een verbetering en uitbreiding van het educatieve aanbod kan een grotere groep mensen (kinderen en volwassenen) bereikt worden om hun interesse voor en kennis over de relatie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving te vergroten. Dit geldt met name voor alle bezoekers van de schaapskooi en het bezoekerscentrum, maar zeker ook voor de te ontvangen groepen, schoolklassen, ouderen, gehandicapten enz. Met het vergroten van de ruimte en het verbeteren van het educatieve aanbod wil Stichting Schapedrift meer betrokkenheid genereren.