Ribattuta Musica laat muziek voelen én beleven

ERMELO - De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren zaterdag 22 december Handels meesterwerk Messiah HWV 56 uit in de Oude Kerk. Dit indrukwekkende verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering ontroert na tweeëneenhalve eeuw nog steeds.

Messiah wordt door Ribattuta Musica in authentieke en kleine bezetting uitgevoerd zoals de componist Handel het oorspronkelijk bedoeld heeft. De solisten zijn Kaiyi Min (sopraan), Leonie van Rheden (alt), Satriya Krisna (tenor) en Hans Voschezang (bas-bariton). Messiah is het bekendste werk van George Frederic Handel en vertelt het levensverhaal van Christus. Handel componeerde dit oratorium voor koor, orkest en solisten in 1741. Vanaf de eerste succesvolle uitvoering in 1742 in Dublin is dit grootse werk met zijn ontroerende aria's en koordelen waaronder het Hallelujah nog altijd immens populair. Ribatutta Musica voert dit concert - net als voorgaande jaren - uit in de Oude Kerk: de intieme sfeer en de goede akoestiek dragen bij aan de kerstbeleving in de donkere dagen van december.

Voelen én beleven

Ribattuta Musica is een vocaal-instrumentaal ensemble dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van historisch repertoire. Het ensemble wil zoveel mogelijk mensen raken; van de ontdekkende luisteraar tot de doorgewinterde liefhebber. Bij voorkeur speelt Ribattuta Musica dicht bij het publiek waardoor er een intieme sfeer en een voelbare wisselwerking ontstaat. De muzikale leiding is in handen van Andreas Küppers.
Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten vanaf € 29,50 zijn verkrijgbaar via: www.rmusica.nl. Aan de deur van de kerk op de dag van het concert kost een kaart € 40,-.