Vrijwilligers gezocht voor provinciale pilot

ERMELO - Vijf Ermelose basisscholen starten volgend jaar met een pilot over duurzaam Ermelo. Jong geleerd is immers oud gedaan. Dit spreekwoord geldt zeker als het gaat om duurzaamheid en techniek.

Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het technische personeel dat nodig is voor het installeren van nieuwe systemen, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe technieken voor hergebruik van afval. Kinderen van nu zijn de werknemers van straks. Met duurzaamheidsonderwijs wordt de nodige basis gelegd voor duurzame ontwikkeling.

Aan de slag 

Het Pakhuis, die dit pilottraject zal coördineren, zoekt vrijwilligers die leerkrachten willen ondersteunen bij lessen en proefjes op het gebied van duurzaamheid en techniek. De Ermelose basisscholen kunnen namelijk gebruik maken van een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8. Met de inzet van een groep vrijwilligers en de bestaande lessen Techniek, Talent & Energie kunnen de kinderen direct aan de slag.

Hanze Hogeschool

De inzet van vrijwilligers is op afroep en niet structureel. De lessen, die ontwikkeld zijn door de Hanze Hogeschool Groningen, zijn voorzien van begeleidende filmpjes. Enige basiskennis van en affiniteit met techniek is welkom. Een educatiemedewerker van Het Pakhuis ondersteunt en begeleidt de vrijwilligers. Dit gebeurt door middel van trainingen.

Wie helpt mee?

Het project is een pilot samen met de provincie Gelderland en de gemeente Ermelo. Heb je iets met techniek en vind je het leuk om enkele uren per maand op school proefjes met kinderen te doen? Neem dan contact op met museum Het Pakhuis via (0341) 76 07 77 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.