Nationale Voorleesdagen in bibliotheek

ERMELO -  Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari staat het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ centraal. Deze tien dagen staan in het teken van voorlezen aan kinderen tot en met 6 jaar. De Bibliotheek Noordwest Veluwe haakt natuurlijk graag aan en organiseert diverse activiteiten, zoals het voorleesontbijt, een meet & greet met Dikkie Dik, voorlezen en knutselen.

Het Nationale Voorleesontbijt vormt traditioneel de start van de Nationale Voorleesdagen. Overal in het land worden hierbij bekende namen ingezet om te komen voorlezen. Op woensdag 23 januari komt burgemeester André Baars voorlezen in de Ermelose bibliotheek. 


Dikkie Dik

Decennia lang groeien peuters en kleuters op met de verhalen over Dikkie Dik van Jet Boeke. Op woensdag 23 januari komt Dikkie Dik naar Ermelo. Natuurlijk is het mogelijk met Dikkie Dik op de foto te gaan en wordt er een verhaal voorgelezen. De reis van Dikkie Dik begint om 09.45 uur in Bibliotheek Putten en krijgt om 11.00 uur een vervolg in Bibliotheek Ermelo. 's Middags wordt er in alle vestigingen voorgelezen, gevolgd door het knutselen van een poes. Dit begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.