Bibliotheek organiseert avond

ERMELO - Op donderdag 7 februari organiseert de bibliotheek Noordwest Veluwe een literaire avond in theater De Dialoog met als gast: P.F. Thomése. 

Thomése (1958) was verslaggever en schreef onder meer voor het NRC en Vrij Nederland. In 1990 debuteerde hij met de verhalenbundel Zuidland, waarvoor hij de AKO Literatuurprijs ontving. Zijn historische roman De onderwaterzwemmer, een meeslepend verhaal over onherstelbaar verlies en schuld, werd genomineerd voor de ECI Literatuurprijs 2015 én de Libris Literatuurprijs 2016. In zijn werk zien we zijn belangstelling voor cultuur, politiek, popmuziek, voetbal en tegendraadse stellingnames terug. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied: romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus. Hij is een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent, trefzeker en altijd verrassend! Hij toont fijnzinnig vakmanschap en overrompelt met zijn humor, zoals in de schelmenromans over J. Kessels. Schaduwkind is juist weer een aangrijpend egodocument over de dood van zijn dochtertje Isa en groots is zijn vertelkunst in zijn intrigerende roman De weldoener. En de bundel Verzameld nachtwerk uit 2016 is in al zijn diversiteit opnieuw een bewijs van zijn uitzonderlijke stilistische vermogen. Al met al voldoende ingrediënten om uit te zien naar een interessante literaire avond! De aanvang van de voorstelling is 20.00 uur, de toegangsprijs is voor bibliotheekleden € 12,50 (inclusief pauzedrankje) en voor niet-leden € 15,00 (inclusief pauzedrankje).

 Kaarten

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo. Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl