'Schrijfervaring is niet nodig'

ERMELO - Woensdagmorgen 13 februari organiseert de schrijfkring een workshop waarbij het boekje De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry centraal staat. De Schrijfkring is een informeel samenwerkingsverband van Mieke van Rinsum en Hanneke Jongeling, schrijfbegeleiders.

Het verhaal van dee kleine prins speelt zich af op een planeetje met een roos en drie vulkaantjes. Op een dag verlaat hij zijn woonplaats om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Een boeiende reis met diepzinnige en idealistische elementen. De schrijver vertelt hoe hij de jonge buitenaardse prins ontmoet in de Sahara. In het gesprek dat volgt openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige wijsheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien. ,,Wij bieden gevarieerde workshops aan voor iedereen die interesse heeft voor creatief en/of autobiografisch schrijven," vertelt Hanneke Jongeling. Het grootste deel van haar werkzame leven was ze actief als ondersteuner bij welzijns- en gezondheidsorganisaties. Schrijven is haar passie. 

Jongeling heeft zich verdiept in het communiceren via tekeningen en autobiografisch/creatief schrijven. ,,In 2013 behaalde ik het certificaat Methodisch Autobiografisch Schrijven aan de SPSO, volgens de methode van Willemijn Soer. Creatief schrijven leerde ik onder anderen van Christine de Vries." Mensen die mee willen doen met de workshop hoeven het boek niet te kennen om mee te schrijven. ,,We maken gebruik van diverse schrijftechnieken, waarbij intuïtie en gevoel een belangrijke rol spelen. Lezend delen we, voor wie dat wil, gedachten en ervaringen. Schrijfervaring is niet nodig en het is altijd goed, want je schrijft voor jezelf." Locatie: Reviuslaan 4 in Ermelo. Inloop vanaf 10.15 uur, schrijven van 10.30 tot 12.30 uur, met een pauze voor koffie/thee en wat lekkers. Kosten € 13,50. Informatie en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-44616576.
www.deschrijfkring.nl