Op zoek naar poepputjes en pootafdrukken

ERMELO - De boswachter van Natuurmonumenten neemt wandelaars mee langs de langste beek van de Veluwe. Het gezelschap gaat op zoek naar edelherten, wilde zwijnen, vossen en reeën.

Het Leuvenumse Bos is een groot natuurgebied met mysterieus bos, stuivend zand, geurende heide en een stromende beek. Het barst er van de dieren. Tijdens de wandeling gaat men op zoek naar die bewoners van het bos. Op de zanderige paden zie je al snel dierensporen. Afdrukken van hoeven en poten van een dier dat misschien een paar minuten eerder nog over datzelfde pad liep. Een poepputje, gegraven door een das. Of een pluk haar dat ergens aan een tak hangt. De boswachter weet er alles van en helpt graag zoeken.

Herten en zwijnen

Wandelend over de kronkelende paden kom je steeds voor verrassingen te staan. Achter elke struik of boom kan een edelhert of wild zwijn staan. Raven vliegen krassend over en spechten trommelen op de bomen. Dat maakt het allemaal extra spannend. Met een beetje geluk en geduld gaan we ze vinden én zien.
Na afloop eten we samen een lekkere kom soep die past bij de tijd van het jaar. De wandeling vindt plaats op zaterdag 16 maart en start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Poolseweg in Ermelo. De wandeling duurt ongeveer 3 uur een deelname bedraagt € 12,00 voor volwassene en € 10,00 voor kinderen. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl.