Sociaal ondernemer Hein Voss te gast

ERMELO - Op woensdag 27 maart komt Hein Voss naar Ermelo. Voss is ondernemer in de handel in mode en oprichter/directeur van het succesvolle kledingmerk RE-5. Als sociaal ondernemer is hij voorvechter van een duurzame kledingbranche en geeft daarbij aandacht aan zowel de mens als het milieu. Deze ondernemer weet hoe belangrijk mode is als identiteits-taal. Hij vertelt hierover in de Immanuëlkerk, op uitnodiging van het Leerhuis.

Kledingmerk

Re-5 is misschien wel het aller-eerlijkste kledingmerk van Nederland. Hoezo? 'Alles moet kloppen', volgens Voss. Van het katoen, tot het prijskaartje en de knopen. Ook maakt Re-5 kleding die het hele jaar door kan dragen, zodat je minder kleding nodig hebt. Je moet het kledingstuk ook altijd kunnen combineren met een denim, wat immers het meest verkochte kledingstuk is.

Eerlijk en milieuvriendelijk

Re-5 is uniek omdat de volledige kledinglijn gemaakt is van biologisch katoen met het GOTS én Max Havelaar keurmerk. Fair trade en ecologisch verantwoorde kleding dus. Dat maken slechts een handvol kledingproducenten ter wereld waar. Vaak is niet hele assortiment gecertificeerd, of het is wel gemaakt van biokatoen maar weer niet eerlijk geproduceerd. Hein Voss: 'er wordt ook heel veel biokatoen gemengd met gewone katoen, dan klopt het niet helemaal meer. Neem de 'gewone' katoen, daar spuiten we zoveel landbouwgif op, dat is echt niet normaal. En dan denken we dat de katoen die we op onze huid dragen, goed is'.

Leerhuis

Het Leerhuis is een samenwerkingsverband van de Gereformeerde Kerk, de Zendingskerk (beide onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland) en de Rooms-Katholieke Goede Herderkerk. Prijs: € 4,00 www.leerhuisermelo.nl 0341-564513. Immanuelkerk, Stationsstraat 137, Ermelo.