Nieuw seizoen Veluwse Wieler Vereniging van start

ERMELO - Op dinsdag 16 april organiseert de VWV-Ermelo voor de 7e achtereenvolgende keer de dinsdagavond vrouwen MTB-training.

Elk voorjaar start de Veluwse WielerVereniging met trainingen voor dames. Dit gebeurt in de maanden april t/m augustus op dinsdagavond.
De damesafdeling organiseert deze avonden speciaal voor de vrouwelijke fietsers van jong tot oud(er). Wie altijd al eens had willen mountainbiken, aan dee conditie wil werken en in bezit is van een goed functionerende MTB, kan kennis maken met het in groepsverband fietsen.

Omdat er nogal wat verschil in conditie en ervaring kan zijn bij de deelneemsters starten er gewoonlijk drie groepen onder begeleiding van een ervaren voorrijder. Onder deskundige begeleiding komen de deelnemers op de mooiste plekken in het bos, de leukste en meest uitdagende paden en singletracks, spot je geregeld wild, werk je stevig aan je conditie en doet daarbij ook nog eens de nodige fietservaring op.

Wisselen 

Gaandeweg het seizoen kunnen deelnemers tussen de groepen wisselen, afhankelijk van opgedane ervaring of juist wanneer blijkt dat men wat minder conditie heeft, bij de andere groep aansluiten. Verder vind je fietsmaatjes en heb je de kans om via de veel gebruikte groepsapp af te spreken met andere enthousiaste dames om te gaan MTB-en. Deze app wordt ook gebruikt wanneer de training wordt afgelast i.v.m. de weersomstandigheden. Niemand houdt ervan om in een onweersbui op het open veld of in het bos te fietsen.

Muzenhof

De trainingen zijn van dinsdagavond 16 april tot en met 27 augustus. Er wordt altijd om 19.00 uur gestart bij de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Afhankelijk van de zonsondergang en het weer duurt de training tussen de 1.5 en de 2 uur. Belangstellenden kunnen twee keer kosteloos meefietsen. Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.