Welke buurt levert de Leukste Straat 2019?

ERMELO - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met de buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar staat Burendag gepland op 28 september. Op deze dag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van het Oranje Fonds.

Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook in Ermelo wordt dit weer groots gevierd. Tijdens Burendag, wordt er al een aantal jaar de Leukste Straat van Ermelo uitgekozen door het Leefbaarheidsteam. Het team gaat samen met de een wethouder op stap langs alle aangemelde Buurten. Er worden scores bij gehouden a.d.h.v. een formulier. 
Er wordt onder andere gekeken naar de activiteiten, sfeer, samenwerking, originaliteit en het algehele plaatje. De winnende straat krijgt een leuk winterpakket, met onder anderen chocolademelk en koekjes en een kerstboom.

Burendagplan

Wie met de straat mee wil doen, kan het aanmeldformulier invullen, deze is te vinden op www.leefbaarheidsteamermelo.nl Uiteraard is het ook mogelijk om (gratis) materiaal te reserveren of gebruik te maken van een kleine bijdrage voor materiaal. Voor meer informatie kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Burendag is een initiatief van het Oranjefonds & Douwe Egberts. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt vanaf half juni 2019 een aanvraag tot max. € 400,- in te dienen bij het Oranje Fonds om het Burendagplan te kunnen uitvoeren.