Er is een traditie geboren

ERMELO - Het was precies wat de organisatoren van Fête de la Musique zich vooraf hadden bedacht: een groot feest op het Raadhuisplein. En zij slaagden daarin dan ook met vlag en wimpel door de medewerking van KMK Johan Willem Friso en Shirma Rouse.

Het relatieconcert werd namens commandant kolonel Harald de Jong van de KMS, aangeboden aan de Ermelose bevolking. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is een beroepsharmonieorkest van Defensie, dirigent is Jos Pommer. In een grote tent - je weet het in Nederland nooit met het weer - en met fantastische musici werd het een mooie muziekavond. De sfeer werd echter gemaakt door zangeres Shirma Rouse, ooit begonnen als achtergrondzangeres bij Anouk, maar uitgegroeid tot een diva. Met haar fantastische stem, begeleid door haar backin vocals zong ze hits als Respect, Say a little prayer en het spectaculaire Purple Rain. Wie ook nog een keer het voltallige college, met aanhang, wil laten swingen doet er goed aan deze zangeres te boeken. Maar natuurlijk liet ook het orkest zich van haar beste kant zien door populaire nummers te vertolken als Jump/Rosanna, Devils Circle en het bij veteranen geliefde Brothers in Arms van de Dire Straits.

Vrienden

De organisatie ziet graag dat de vrijdagavond voor Fête de la Musique traditioneel een spectaculaire muziekfeest wordt voor iedereen. Het begin leek gisteravond gemaakt. Er had natuurlijk veel meer publiek aanwezig kunnen zijn, zoals zangeres Shirma Rousse aan het eind opmerkte. ,,Als jullie nu volgend jaar allemaal tien vrienden meenemen dan staat het hier tenminste nog voller. Want dat verdient het.’’ De bezoekers waren het er in ieder geval over eens: ‘Top! en tot volgend jaar.