Drie weken FridayNight Live

ERMELO – Volgende week vrijdagavond start de inmiddels traditionele FridayNigt Live op het Pauwenplein. Ruurd Post van Brasserie De Volksmond en Sanjay Kowlesar van Het Wapen van Ermelo organiseren al jaren tijdens de zomerweken livemuziek voor hun klanten. Vrijdag 2 augustus trapt coverband Cannon Fire af.

De Ermelose Jeffrey Doppenberg richtte vijf jaar geleden samen met Kees Coenen Cannon Fire op. Een jaar later kwam daar bassist Huub van der Mijnsbrugge bij. De band trad eind 2015 voor het eerst op op het Pauwenplein in Ermelo. Daar staan zij op 2 augustus weer. Met rockclassics zullen zij het publiek vermaken. In het voorprogramma staat The Light. Deze band maakt eigen werk, maar speelt daarnaast ook een aantal blues en funky covers. De driekoppige band speelde zichzelf onlangs in de kijker van de Wisseloord studio’s in Hilversum.

Flamin Stars

Ook op 16 en 30 augustus is er FridayNight Live. Allereerst is het podium voor Erzebet Music, een duo bestaande uit Karin Hoogendoorn en Micha Tirion in het voorprogramma. De alom bekende Flamin Stars verzorgen de hoofdact. Deze Harderwijkse formatie, die in deze samenstelling inmiddels 3 jaar bestaat, heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een band die naast een volwassen eigen repertoire, ook stevige covers, veelal met een eigen interpretatie op het programma heeft staan. Het motto is: het moet lekker vet rocken zonder teveel geneuzel! Met deze combinatie werd en wordt zowel regionaal, nationaal als internationaal succes geboekt. Zo speelde de band op het Afslag-festival in Harderwijk, op diverse blues- en rockroutes (o.a. Toque Toque te Utrecht, Bluesroutes in Heerenveen, Haarlem, Leiden en natuurlijk Harderwijk), op Ermelo-live, tijdens de TT nacht van Assen, op de Deventer Muziekdagen en op vele andere locaties en festiviteiten in Nederland.

Muziekspektakel

Tot slot zal Fire House Mama zorgen voor muziekspektakel op het Pauwenplein. Deze band bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Bij optredens in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd. Firehouse Mama bestaat uit een groep doorgewinterde muzikanten. De verschillende ervaringen zijn gebundeld tot een band met een veelzijdig, strak en ietwat eigenwijs repertoire. Zij zullen de avond delen met het Hound Dog Duo, Paul van Lelie en Bert van Dorp. Wie zeker wil zijn van een plek op het terras kan reserveren bij Het wapen van Ermelo en Brasserie De Volksmond.