Nieuwe lampenkappen van vilt

ERMELO - In augustus en september kunnen bezoekers van het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide bij schaapskooi het viltkunstwerk van viltkunstenaars Anneke Troost en Judith Hofstee bekijken. Meer dan twintig jaar zijn deze kunstenaars gefascineerd door dit eeuwenoude ambacht.

De viltobjecten worden vaak gecombineerd met schilderingen, hout en andere verzamelingen uit de natuur. De viltkunstenaars zijn ook betrokken bij de nieuwe verlichting voor het bezoekerscentrum. Bezoekers kunnen het resultaat van hun creativiteit bewonderen; van ruwe gesponnen wol zijn grote, open lampen gemaakt en boven hangen lampen met gevilte kappen.

Viltworkshops

Troost en Hofstee zijn al jaren de vaste docenten voor de viltworkshops bij de schaapskooi. Het hele jaar zijn er gedurende de schoolvakanties inloopmiddagen vilten. De workshops vacht vilten zitten meestal vol; na een dag van hard werken, gaan deelnemers met een eigen gemaakt kleed naar huis. Ook verzorgen ze op aanvraag groepsworkshops in het bezoekerscentrum. Troost:,,Met deze expositie hoop ik de mensen de vele mogelijkheden van schapenwol te laten zien en zo mijn passie te delen met anderen. Mensen vinden het verbazingwekkend dat wol zo verwerkt kan worden als ze de viltobjecten zien.”

Bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo is gelegen aan de Postweg 50, Ermelo. Met de auto alléén te bereiken via de Drieërweg. www.schapedrift.nl