Vrijwilligers gezocht voor begeleiding Groevenbeek Klassiek

ERMELO/ PUTTEN – Nog krap twee weken totdat landgoed Oud Groevenbeek weer volstroomt met duizenden muziekliefhebbers om samen te genieten van de zesde editie van het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek.

Tijdens het zomeravondevenement kunnen muziekliefhebbers weer genieten van een gevarieerd en uitnodigend programma met klassieke stukken. Dirigent Wim van Herk hoopt samen met het Holland Symfonie Orkest weer te zorgen voor een glimlach op de vele duizenden gezichten.

Solisten

Zij worden bijgestaan door een drietal gerenommeerde solisten: pianiste Lestari Scholtes, violist Bob van der Ent en tenor Marten Smeding. Samen brengen deze solisten meer dan 30 jaar muzikale ervaring met zich mee en daarmee een garantie voor een kwalitatief hoogwaardig concert. ,,Dat is vanaf de eerste editie hét uitgangspunt geweest voor Groevenbeek Klassiek: een kwalitatief hoogwaardige uitvoering op een geweldige locatie," aldus concertorganisator Bart Willemsen. ,,Dit, in combinatie met de spectaculaire en sfeervolle verlichting van het landhuis, heeft de afgelopen 5 jaar vele bezoekers positief verrast."

Vrijwilligers gezocht

Om het concert – met zoveel enthousiaste bezoekers – in goede banen te leiden, is de stichting nog dringend op zoek naar enkele vrijwilligers. Vrijwilligers helpen (voornamelijk voor en na het concert) bij het begeleiden van bezoekers van en naar het landgoed. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Financiële dekking

In financieel opzicht heeft de stichting de afgelopen periode te maken met enkele teruglopende subsidies. ,,We hopen dan ook dat bezoekers overwegen om een vrije gift te geven tijdens de avond. Elke bijdrage is van harte welkom en helpt ons om het geheel financieel rond te krijgen. Daarnaast kunnen nieuwe partners zich uiteraard nog steeds melden," zegt Willemsen.

Bereikbaarheid en parkeren

De organisatoren roepen bezoekers op om zoveel mogelijk op de fiets naar het landgoed te komen. Aan beide kanten van het landgoed is voldoende mogelijkheid om fietsen te stallen. Bezoekers die toch met de auto komen kunnen parkeren op de parkeerplaats van Bosbad Putten aan de Zuiderveldweg. Via het goed verlichte pad kunnen bezoekers vervolgens, binnen vijf minuten het landgoed te voet bereiken. ,,Neem dus uw eigen stoel, een goede fles wijn en wat nootjes mee en geniet van deze unieke belevenis op vrijdag 30 augustus," aldus een bevlogen Willemsen. ,,Kijk ook vooral op de website voor de laatste informatie en tips rondom het concert."