Route over minder bekende ruiter- en menpaden

ERMELO - Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september organiseren ruitersportcentrum Sequoia Stables en het Hippisch Platform Ermelo voor de derde maal de Ermelose Paarden Tweedaagse. Op beide dagen kunnen zowel ruiters als menners een mooie tocht over de Ermelose Veluwe rijden van 15 of 25 km. Ook is deelname op slechts één dag mogelijk.

Er wordt gereden op de officiële ruiter- en menpaden in het Ermelose buitengebied. Op zaterdag voert de route rondom het Cyriasische Veld. De tweede dag gaan de deelnemers naar de nog bloeiende Ermelosche Heide. De organisatoren zijn verheugd over de toenemende belangstelling voor dit hippische evenement. De verwachting is dat voor beide dagen ruim 50 deelnemende ruiters en aanspanningen zullen rijden. Vivian Sluis van Sequoia Stables: ,,Onze manege ligt direct aan het Ermelose ruiter- en menpadennetwerk en beschikt over alle voorzieningen om dit soort evenementen te organiseren en te laten slagen." Han Wilhelm van de stichting Hippisch Platform Ermelo vult aan: ,,We hebben in Ermelo ongeveer 100 km aan veilige, goed onderhouden ruiter- en menpaden liggen, die weinig bekend zijn bij paardenliefhebbers van buiten de regio. Bovendien verkeren deze paden op dit moment in een goede staat. Het wachten is echter nog steeds op een aaneenkoppeling van de ruiter- en menpaden op de noordwest Veluwe."

Paardentoerisme

De organisatoren proberen met deze tweedaagse het Ermelose paardentoerisme te stimuleren. Op beide dagen kan vanaf 9.00 uur worden gestart op het terrein van manege Sequoia Stables, Fazantlaan 14. Men dient zich daar voor 16.00 uur weer af te melden. Voor meer informatie:manege Sequoia Stables,Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..