2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd

ERMELO - Van 9 t/m 15 september is het de Week van de Alfabetisering met aandacht voor het thema laaggeletterdheid. Gedurende deze week zijn er overal in het land taal- en rekenactiviteiten. Ook Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert diverse activiteiten.


2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. En in veel gevallen kunnen zij ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 9 t/m 15 september de Week van de Alfabetisering om hiervoor aandacht te vragen.

Taalkraam


Samen met de lokale welzijnspartners nodigt de Bibliotheek Noordwest Veluwe voorbijgangers uit om in gesprek te gaan over een geletterd Nederland. Weg met het taboe op laaggeletterdheid. Dit wordt gedaan vanaf ’s ochtends 9.00 tot 11.00 uur tijdens en rondom de weekmarkt van Ermelo op dinsdag 10 september. Op woensdag 11 september wordt er weer voorgelezen. Kinderen van 3 tot en met 7 jaar mogen komen luisteren naar het voorlezen van gedichten, versjes of verhalen, taalspelletjes doen en creatief knutselen met letters en woorden. Deze extra lange voorleesmiddag vindt plaats in de Bibliotheken Ermelo van 14.00 – 16.00 uur.