Heel Ermelo Beweegt vol energie

ERMELO - De Buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt heeft veel kinderen in beweging gekregen tijdens het duurzame sportfestijn in sporthal Calluna. De maand oktober staat in de gemeente Ermelo in het teken van duurzaamheid. Verschillende organisaties initiëren activiteiten rondom dit thema op diverse plekken in Ermelo. 

Woensdagmiddag was Sportcentrum Calluna volgebouwd met duurzame spelletjes. Zo konden kinderen bowlen met flessen, de hoogste toren bouwen met dozen en klimmen met oude fietsbanden. Ook waren er een free run clinics en daar wilde veel kinderen aan meedoen. Zoveel zelfs dat er een derde clinic georganiseerd werd. 

Smoothie

,,Al het sporten en spelen kost natuurlijk energie," vertelt Marjo de Groot van Heel Ermelo Beweegt. ,,Hier hadden we natuurlijk rekening mee gehouden." Een mooie twist naar de duurzaamheid waren de smoothie fietsen. Buurtsportcoach Iris vertelt: ,,De smoothie fietsen hebben overuren gedraaid, de rij werd alleen maar langer. Kinderen konden hun eigen smoothie samenstellen en als ze hard trapten was een lekkere smoothie hun beloning.” Albert Heijn Ermelo zorgde als Jongeren op Gewicht partner voor alle ingrediënten.