De ijsbaan is echt voor iedereen

ERMELO – Vrijdagmorgen maakten een aantal bewoners van ’s Heeren Loo ‘kennis’ met ijs. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze op schaatsen stonden. Gelukkig konden ze rekenen op ondersteuning van een tiental medewerkers van de Rabobank Ermelo.

,,Het is zo mooi om te zien met hoeveel plezier ze op het ijs staan,” zegt kantoordirecteur Erik Groeneveld. ,,Ze hebben de dag van hun leven!” Allerlei instanties, bedrijven en organisaties uit Ermelo stellen geld en of menskracht beschikbaar om de verschillende doelgroepen de mogelijkheid te geven om naar de IJsbaan te komen. Naast bijvoorbeeld de Rotary stelde ook Rabobank Ermelo haar medewerking beschikbaar. Diverse kantoormedewerkers genoten van het schaatsen met cliënten van Bartiméus en bewoners van ’s Heeren Loo. Daarnaast bood Erik Groeneveld, kantoordirecteur van Rabobank Ermelo een cheque van zesduizend euro aan het stichtingsbestuur IJs in Ermelo aan. De cheque werd aangeboden namens het Rabo Stimuleringsfonds.

GGz Centraal

De IJsbaan op ’t Weitje is echt voor iedereen. Wat de stichting kenmerkt is hun oog voor de bijzondere doelgroepen in ons zorgdorp. Alle doelgroepen, gesponsord of niet, mogen komen schaatsen. Nadat mensen met een visuele handicap van Bartiméus, bewoners van ’s Heeren Loo, bejaarden van De Dillenburg, senioren en rolstoelers en peuters de IJsbaan hebben bezocht, hebben ook al honderden schoolkinderen gebruik gemaakt van de IJsbaan. Ook cliënten van GGz Centraal, en dan met name die vanuit cluster Herstel, gaan volgende week schaatsen. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Stichting IJs in Ermelo en de nieuwssite Ermelo van NU.