Weihnachts-cantates in Oude Kerk

ERMELO - Kerst en Bach: die gaan goed samen. De vocalisten en instrumentalisten van Ribattuta Musica voeren in december onder leiding van klavecinist Andreas Küppers Bachs Weihnachts-Oratorium uit in combinatie met het betoverende Magnificat van de zelfde componist. Deze indrukwekkende muziek vertelt het eeuwenoude verhaal van de geboorte van het kindeke Jezus en de beleving van zijn moeder Maria, nog even krachtig als tweeëneenhalve eeuw geleden, toen het werk geschreven werd.

De drie Weihnachts-cantates en het Magnificat worden door Ribattuta Musica in authentieke en kleine bezetting uitgevoerd, puur en recht uit het hart. Als solisten treden op Elvire Beekhuizen (sopraan), Marine Fribourg (alt), Edward Leach (tenor) en Hans Voschezang (bas-bariton). Het concerten vindt plaats op zaterdag 21 december in de Oude Kerk in Ermelo. Kerstmis thuis kan pas echt beginnen na het beluisteren van een prachtige uitvoering van twee meesterwerken van Bach. Barokensemble Ribattuta Musica brengt een unieke combinatie met het Weihnachts-Oratorium en het Magnificat in één concert. De combinatie van deze twee Bach-werken is weinig gebruikelijk, en daardoor des te sterker. De intieme sfeer en goede akoestiek in de Oude Kerk dragen bij aan de concertbeleving in de donkere dagen van december.

Kaarten

De kaarten zijn online te koop vanaf € 25,-. Het Kerstconcert is op zaterdag 21 december, aanvag 19:30 uur. www.rmusica.nl  Aan de deur van de kerk op de dag van het concert kost een kaart € 45,-