Driehonderd muziekliefhebbers doen mee aan Dwaallichtfestival

ERMELO - Bijna driehonderd muziekliefhebbers maakten vrijdagavond een fietstocht langs verschillende artiesten. Twaalf huiseigenaren hadden hun woning opengesteld voor kleinschalige optredens. Tezamen vormden ze het Dwaallichtfestival.

Lokale, en zelfs internationale liefhebbers van klassiek, jazz, folkmuziek kwamen in de benen voor dit evenement. Twee vriendinnen, afkomstig uit Belgisch Limburg hadden een fiets gehuurd om mee te doen aan de tweede editie van dit festival. ,,We kennen het fenomeen huiskamerconcerten, maar niet zo groot opgezet,” vertelden ze aan de start. Met een overnachting in een bed&breakfast genoten ze van een weekendje in Ermelo. ,,Dit willen we dan ook meemaken,” aldus de enthousiaste deelnemers met Vlaams accent.

Kruipende Kevers

De organisatie meldde dat de kaarten zo goed als uitverkocht waren. De route genaamd Kruipende Kevers was als eerste uitverkocht. Deelnemers aan deze route ontmoetten Jorrit Douwes met zijn traditionele gitaarmuziek. Daarna was het podium voor Marja de Boer en Harm Oosterhof van Lyssna. ,,Echt genieten,” reageerden de deelnemers. Ook de jazzmuziek van Mrs. Jones viel in de smaak. Twee jaar geleden kreeg Ermelo een Dwaallichtfestival en ondanks het slechte weer, was dat een groot succes. Reden genoeg voor de organisatie om op zoek te gaan naar financiële middelen voor een tweede editie. Ook huiseigenaren waren weer enthousiast om hun woonkamer te delen met een klein gezelschap zodat er wederom vier routes ontstonden met de illustere namen: de Zwalkende Zwijnen, Wilde Wolven, Kruipende Kevers en Haastige Hazen.

Dwalen

Leerlingen van Christelijk College Groevenbeek fietsten als gidsen met de groepen mee. Zo kon men voorkomen dat dwalen verdwalen werd. Iedereen was daardoor op tijd aanwezig op de locatie en kon daardoor genieten van een mix aan muziekstijlen. Dat genieten begon overigens al in de foyer van de Dialoog. De mannen van Hodgepodge (wat mengelmoes betekent) speelden daar lekkere temponummers, maar ook ballade in Ierse stijl. Aansluitend verzorgde Excelsior een openingsconcert in de theaterzaal. Daarna gingen de ‘dwaallichtjes’ aan en sprongen zo’n driehonderd deelnemers op de fiets. ,,Voor herhaling vatbaar,” was de veelgehoorde reactie. Een evenement dat past bij Ermelo, want hoewel er dus driehonderd man op de been was, behield het vooral het kleinschalige karakter. ,,Echt muzikaal genieten,” zo meldden deelnemers na afloop.