Barokensemble Ribattuta Musica speelt Bachs meesterwerk

ERMELO - In de weken voor Pasen zoemt de Matthäus Passion als het ware door Nederland. Op honderden plaatsen zijn uitvoeringen, door amateurs en door professionals. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van de eeuwenoude koralen, de prachtige aria’s en de sterke koorzang die de stem van het volk uitdrukt. In de aanloop naar eerste paasdag voert het professionele barokensemble Ribattuta Musica dit jaar vijf keer Bachs meesterwerk uit met een nieuwe generatie barok-specialisten, in sfeervolle kerken.

De tournee voert op 11 april, Paaszaterdag, naar de Oude Kerk in Ermelo, waar de muziek tot zijn volle recht komt. Het publiek raken met de muziek, dat is een kunst die de topmusici van barokensemble Ribattuta Musica beheersen. Zangers en instrumentalisten staan het liefst vlak bij het publiek, waardoor een voelbare wisselwerking ontstaat tussen musici en luisteraars. Ze slagen erin om de kracht van het bijbelverhaal - de laatste dagen in het leven van Jezus - te vertalen naar deze tijd, door de eeuwenoude diepmenselijke gevoelens te vertolken vanuit een eenentwintigste-eeuwse visie, met respect voor de oude muziektraditie.

Repertoire

Dirigent en klavecinist Andreas Küppers leidt op vurige wijze het ensemble in authentieke en kleine bezetting. De vaste kern, die uit 35 professionele musici, instrumentalisten, vocalisten en solisten bestaat, is gespecialiseerd in het uitvoeren van historisch repertoire. Ribattuta Musica treedt op in de Oude Kerk, Ermelo op zaterdag 11 april om 13:00 uur (Paaszaterdag). Kaarten vanaf € 30,- zijn verkrijgbaar via: www.rmusica.nl.  Aan de deur van de kerk op de dag van het concert kost een kaart € 65,-