Feestgangers zetten koptelefoon op

ERMELO – Ermelo krijgt een 'Silent disco'. Feestgangers kunnen plaatje aanvragen bij de DJ en met een koptelefoon op swingen.
De Ermelose Oranjevereniging viert 75 jaar bevrijding op 17 en 18 april met het Bevrijdingsfestival Free Ermelo en een Silent disco in een grote tent op het Raadhuisplein.

Free Ermelo heeft dit jaar een iets andere opzet omdat de vorige twee edities vanwege de weersomstandigheden maar marginaal bezocht werden. Daarom heeft de organisatie ervoor gekozen een grote tent te plaatsen. Omdat de tent er toch al staat, kon men ook een programma op vrijdagavond organiseren. ,,Een Silent disco is de absolute hedendaagse hype,” vertelt Henry Beukers namens de Oranjevereniging. ,,Er is hiervoor gekozen vanwege de hype, waarbij we ons niet hebben laten leiden door argumenten als geluidsbelasting.”

Vrijheid

Omdat het totale programma accenten heeft, voor gezin en jeugd, vindt de Oranjevereniging dat dit een mooi evenement is voor de categorie van 25 jaar en ouder. ,,Free Ermelo is immers voor elk wat wils,” aldus Beukers. ,,Vrijheid is van ons allemaal.” Kaartjes zijn voor € 10,00 te bestellen. Dit is inclusief twee drankjes. Na de bestelling krijgt men een QRL-code retourtje dat bij de ingang gescand wordt. Alle nog niet gereserveerde kaarten worden bij de ingang verkocht. ,,Hoewel bij deze leeftijdscategorie geen specifieke ID-controle noodzakelijk is, zullen beveiligers van 3b- Security en Recherche een oogje in het zeil houden. Bij twijfel zullen zij ingrijpen,” aldus Beukers. De Silent disco is op vrijdag 17 april van 20-23:30 uur op het Raadhuisplein in Ermelo.