Ook mogelijk voor mensen met een beperking

ERMELO - Stichting Schapedrift organiseert speciaal voor senioren een open dag bij schaapskooi Ermelo. Op dinsdag 10 maart is iedereen tussen 10.30 en 15.30 uur van harte welkom.

Afgelopen periode zijn er zijn 188 lammetjes geboren bij de Ermelose kudde en de schaapskooi staat er dan ook vol mee. Overdag lopen de schapen en lammeren in het weiland en de lammetjes rennen dan achter elkaar aan. In het bezoekerscentrum wordt u getrakteerd op een gratis een kopje koffie of thee met lekkers. Vrijwilligers geven uitleg over het werk bij de schaapskooi. Op een groot scherm worden er filmpjes vertoond over de schapen, de herder en de honden. Er zitten vrijwilligers te spinnen, vilten en breien. Het roept bij velen vast herinneringen op. Ook is er gelegenheid om het zelf nog eens te proberen! Bij de wolvoelwand zijn de verschillende technieken nader te bekijken.

 

Muziek

Marten Kamminga zorgt deze dag voor gezellige accordeonmuziek en natuurlijk mag iedereen meezingen. De houtkachels branden in het bezoekerscentrum en er is ruime gelegenheid om te zitten. In het bezoekerscentrum zijn allerlei leuke souvenirs en streekproducten verkrijgbaar en het is ook mogelijk om een lammetje te adopteren. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het mogelijk om voor de ingang uit te stappen. Er is een rolstoeltoegankelijk toilet en een traplift naar boven. Tevens is er informatie in braille en grootletter beschikbaar.