'Mooiste dag' vastgelegd op monumentale locatie 

ERMELO - Het rijksmonument De Hooge Riet krijgt een nieuwe toekomst. Ook het park wordt onder handen genomen. Dit park was jarenlang een favoriete locatie voor bruidsreportages. Met deze wetenschap is het idee ontstaan om een stukje Ermelose historie vast te leggen in een verzameling (statie-) foto's van bruidsparen door de jaren heen.

Het projectteam De Hooge Riet is in samenwerking met Museum Het Pakhuis en de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo een foto-actie begonnen met de titel ‘Je mooiste dag op De Hooge Riet’. Aan de hand van de trouwfoto's ontstaat een mooi tijdsbeeld. ,,Hoe leuk zou het zijn als we een stukje Ermelose historie kunnen vastleggen in een verzameling (statie-) foto's van bruidsparen in de tuin van De Hooge Riet," vertelt Esmeralda Willemsen vanuit Heijmans. Het team doet een oproep aan iedereen die hier trouwfoto’s liet maken. ,,En de eerste foto’s komen al binnen!" Willemsen is al druk met het scannen van het ingeleverde beeldmateriaal.

Mooiste gebouw

Marcel SinteMaartensdijk (Heijmans): ,,Het idee symboliseert zo mooi de rol die De Hooge Riet speelt in Ermelo. Volgens velen is het ’t mooiste gebouw van het dorp en het feit dat zoveel mensen hier de ‘mooiste dag’ van hun leven vastlegden zegt genoeg. Met respect voor het verleden werken we aan een nieuwe toekomst voor De Hooge Riet. En hoe leuk is het als we het verleden kunnen laten zien aan de hand van zulke bijzondere, persoonlijke herinneringen." Van de verzameling trouwfoto's wordt een bijzondere expositie gemaakt, digitaal via www.dehoogeriet.nl en zodra het weer kan ook in Villa Korper Seba. Mogelijk wordt er zelfs een speciaal boekje van gemaakt. Bovendien maken bruidsparen kans om opnieuw voor de camera te staan op De Hooge Riet. Foto's kunnen gemaild worden naar Esmeralda Willemsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..