Archeologen laten eeuwenoude sporen zien

ERMELO - Het is Nationale Romeinenweek. Musea in heel Nederland hebben daarom vanwege de coronacrisis dit jaar online activiteiten met een Romeins tintje. Het thema van de Romeinenweek is dit jaar archeologie en Ermelo zet daarom graag het Romeins marskamp in de spotlights.



Museum Het Pakhuis doet online mee. Tijdens de Romeinenweek online kom je alles te weten over Romeinen in Ermelo. Maak kennis met een Romeinse soldaat of ontmoet een lokale archeoloog die je alles vertelt over archeologische vindplaatsen in Ermelo. Wie wil weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit heeft gezien, kan luister naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat.

Ontdek Romeinse vindplaatsen 

Hoe worden archeologiche resten gevonden? Hoe graven archeologen een vondst op? En waar moeten ze rekening mee houden bij een opgraving? Wandel online mee met archeoloog Maarten Wispelweij langs Romeinse vindplaatsen in Ermelo. Door recente onderzoeken naar restanten uit de Romeinse tijd, door nieuwe vondsten en door de aandacht die de Romeinse limes, de grens van het Romeinse Rijk, krijgt in het kader van de gewenste nominatie als UNESCO Werelderfgoed, leren we steeds meer over Nederland in de Romeinse tijd.