Op zoek naar een nieuwe hobby

ERMELO - Het regent, je bent ‘in between jobs’ of je zit aan huis gekluisterd door, laten we zeggen, een wereldwijde pandemie. Hoe kun je je dan, ondanks alle uren die zich dagelijks voor je uitstrekken als een uitgedroogde woestijn, toch nog vermaken thuis?

Ermeloërs hebben in ieder geval één ding mee: ze wonen in een prachtige omgeving. Ga lekker een rondje fietsen door het bos of ga bootjes kijken in Harderwijk. Je hoef je in principe nooit te vervelen, want met de fiets kun je alle kanten op. Als het regent is deze optie natuurlijk minder aan te raden. Wat kun je in huis doen?

Leer iets nieuws

Als je tijd te over hebt, is dat het moment om jezelf wat nieuws aan te leren. Heb je een gitaar die stof staat te vangen? Maak deze dan schoon en doe wat aan je muzikaliteit. Kookt je partner altijd, omdat hij/zij van je houdt, maar stiekem ook omdat jouw gerechten niet te eten zijn? Dit is het moment om er wat aan te doen. Sluit wel eerst een goede inboedelverzekering af. Je wil niet onverzekerd je huis platbranden, wanneer je de pan op het vuur vergeet.

Pak een oude hobby op

Je hoeft niet per se iets nieuws te leren. Je kunt natuurlijk ook een oude hobby oppakken. Ben je al jaren aan het klagen dat je geen tijd kunt vinden om te tekenen? Waarom zou je nu je tijd dan niet goed benutten en iets moois creëren. Of heb je planken vol met boeken staan die je nog nooit gelezen hebt? Dan hoef je je absoluut niet te vervelen! Heb je geen boeken, maar zou je graag een verzameling willen vergaren? Je kunt makkelijk boeken bestellen of e-boeken downloaden.

Bewegen

Ook als je de deur niet uit kunt/hoeft, zul je ervoor moeten zorgen dat je genoeg beweegt. Dit houdt je lichaam gezond en je hersenen blij. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn en je moet jezelf ook zeker niet té veel in te spannen. Anders zit je straks met een verzwikte enkel op de bank. Begin gewoon langzaam. Misschien kun je via YouTube een lesje Zumba volgen. Zitten je vrienden ook thuis? Ga dan zoomen en doe de oefeningen samen; wel zo gezellig!

Grote schoonmaak

Is jouw huis altijd een rommel en geef je dan als excuus dat je een druk leven leidt? Dit is het moment om alle onnodige spullen weg te doen en je huis van top tot teen te boenen. Een opgeruimd huis zorgt immers voor een opgeruimde geest. Daar voel je je dus ook weer beter van!