Tiener vindt ongelijkheid oneerlijk

ERMELO - De Ermelose Lieke Koning zet haar baktalent niet in voor tv-programma's, maar voor de arme mensen in Thailand. ,,Ik vind dat het ongelijk verdeeld is in de wereld. Er zijn hele rijke mensen en hele arme mensen,” zegt ze terwijl ze brownies in de oven zet. Ze realiseert zich dat ze in luxe leeft en alle mogelijkheden heeft om zichzelf te ontwikkelen. ,,Dat is elders in de wereld wel anders. Ik vind dat het beter mag worden verdeeld.”

Zelf is Lieke Koning bekend met de leefomstandigheden in Thailand omdat haar oom daar werkt als evangelist. ,,Hij verspreidt daar voedselpakketten aan mensen in nood.” Corona heeft ook in Thailand enorme impact. ,,Mensen verliezen hun werk en zitten direct zonder voeding,” aldus Koning. Ze kreeg afgelopen week haar eerste bestellingen en heeft nu al vijfhonderd euro verdiend. ,,Dat geld gaat rechtstreeks naar Thailand bestemd voor de voedselpakketten.” Lieke heeft veel bakervaring en de eerste klanten zijn ontzettend tevreden.

Steentje bijdragen

De Ermelose bakt vegan appelkruimeltaarten en chocolatechip cookies. Ook is de stroopwafelcake erg populair. ,,Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de wereld wat gelijker te maken.” Een onlangs verschenen rapport van de Wereldbank laat zien hoe in de afgelopen vijf jaar het aantal mensen onder de armoedegrens is toegenomen van 7.2 naar 9,8 procent. ,,Een voedselpakket voor een gezin kost omgerekend 12,50 euro. Daarin zit rijst, bakolie, bouillonblokjes, sojasaus, eieren, noodles, blikjes vis en pinda's. Hoe meer bestellingen hoe meer mensen er te eten hebben,” Lieke is te bereiken via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar appen kan ook 06 14114172.