Schuif aan bij Jan en Hennie van den Ham

ERMELO - Op donderdag 18 juni wordt een rondleiding door Wijngaard Telgt in Ermelo gehouden. Aansluitend vindt er een complete proeverij plaats waarbij stokbrood, olijven en kaas niet zullen ontbreken. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Gedurende de afgelopen periode is er ondanks corona, hard gewerkt op de wijngaard van Jan en Hennie van den Ham. Naast de zorg voor de druivenranken wordt er ook gewerkt aan de wijnkelder. Een lang gekoesterde wens komt hiermee uit. De kelder en de ontvangstruimte zijn op een natuurlijke manier ingepast in het landschap. ,,Boven de kelder komt een ruimte waar we mensen kunnen ontvangen, maar waar we ook de oogst kunnen verwerken,” vertelde Hennie van den Ham dit voorjaar. Met de nieuwe ruimte kan men straks grotere groepen ontvangen en meerdere activiteiten organiseren.

Aanschuiven

Wie nu al wil genieten van de Ermelose wijn kan op 18 juni aanschuiven bij de uitgebreide wijnproeverij. Aanmelden is noodzakelijk, want vol is vol. Dit kan via telefoonnummer 0341-564891 of 06-15451247. De kosten zijn € 17,50 p.p. Wijngaard Telgt is gevestigd aan de Telgterweg 221 in Ermelo.