'Wij hadden ons er enorm op verheugd'

ERMELO - Lang hield organisator Ronnie Regeling (VVV Ermelo) nog hoop dat er mogelijkheden waren. De Zomeravondbraderieën zijn immers niet weg te denken uit het evenementenaanbod van Ermelo. ,,Sinds jaar en dag betekenen de dinsdagavonden tussen half juli en half augustus een gezellige drukte in het centrum," aldus Regeling. ,,Helaas kunnen ook deze vanwege het coronavirus dit jaar niet doorgaan en moeten we tot 2021 wachten totdat we weer kunnen genieten van deze publiekstrekker.

Regeling betreurt natuurlijk het feit dat de braderie niet door kan gaan, maar heeft ook begrip voor het besluit van het kabinet om vergunningsplichtige evenementen tot 1 september te verbieden. ,,De gezondheid gaat voor. Toch is het heel jammer voor zowel de bezoekers als de ondernemers en de standhouders die van dit evenement profiteren. Wij hadden ons er ook enorm op verheugd." Het team van de VVV- ErmeloBuitenleven was al druk bezig met de voorbereidingen toen op 21 april werd besloten tot het schrappen van alle evenementen. Alle standhouders die zich hadden ingeschreven, zijn op de hoogte gebracht en degene die een bevestiging hadden ontvangen voor deelname, hebben hier ook volgend jaar recht op. ,,In 2021 hopen we de Zomeravondbraderieën te organiseren op de dinsdagen 13, 20 en 27 juli en op 3, 10 en 17 augustus."

Mogelijkheden

Het niet doorgaan van de Zomeravondbraderie betekent niet dat de VVV geen activiteiten zal organiseren. Regeling: ,,Er worden veel vakantiegangers verwacht deze zomer. Daarom proberen we zo creatief mogelijk te kijken wat er mogelijk is binnen de huidige regelgeving en de 1,5 meter samenleving. We blijven kijken hoe we, in samenwerking met andere partijen, actief kunnen bijdragen dat er ook de komende zomer volop mogelijkheden zijn om in Ermelo en omgeving te recreëren.
Daarnaast moet natuurlijk worden voorkomen dat het op bepaalde plaatsen te druk wordt, daarom wordt ook hier gekeken wat nodig is." De VVV heeft inmiddels de openingstijden weer verruimd. Het kantoor is van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 18.00 uur geopend; op vrijdag tot 19.00 uur en zaterdags van 09.00 tot 17.00 uur. www.ermelobuitenleven.nl