Zwijntjes zoeken in het centrum

ERMELO - Nu mensen er steeds meer op uit willen, speelt de VVV Ermelo Buitenleven daar op in met een nieuwe activiteit voor kinderen. De medewerkers hebben een speciale speurtocht gemaakt die kinderen kunnen afhalen op het VVV-kantoor.

Er is daarbij samenwerking gezocht met lokale ondernemers in het centrum. Tijdens de speurtocht kunnen de kinderen op zoek gaan naar 'verdwenen' zwijntjes. Deze zijn te vinden in diverse etalages. Eén groot zwijn staat op het VVV-kantoor te wachten op de hulp van de kinderen.

 ,,De VVV Ermelo is op zoek naar kinderen die willen helpen om de tien zwijntjes terug te vinden," vertelt Wendy Jalink, medewerker van de VVV. ,,Ze staan met hun mooi gekleurde strikken in de etalages van de winkels." Op de strikken staat ook de eerste letter van hun naam. Deze letters vormen samen een woord. Op deze manier kunnen kinderen van diverse leeftijden deelnemen aan de speurtocht. Jonge kinderen zoeken de gekleurde strikken en de oudere kinderen puzzelen het woord. Jalink:,,Als de zwijntjes alle tien gevonden zijn, is het natuurlijk belangrijk dat oma Lena dit snel weet." Als dank heeft de VVV voor de deelnemers een leuke verrassing. Deze speurtocht voor kinderen tot ongeveer 10 jaar kost slechts €1,00 en is te koop bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20.