De Kanovijver zoekt (jonge) vrijwilligers

ERMELO - Misschien is het wel belangrijker dan ooit dat locaties als de IJsclub de Kanovijver open kunnen. Nu veel mensen niet op vakantie gaan, of dichtbij huis blijven, is de Kanovijver een passend uitje voor de kinderen. De Kanovijver is al 87 jaar een begrip in Ermelo en zorgt bij mooi weer vertier voor talloze jonge gezinnen.

De vereniging draait uitsluitend op vrijwilligers, maar daar dreigt nu een probleem te ontstaan. Het aantal vrijwilligers vergrijst. Daarnaast is het steeds moeilijker om vrijwilligers te werven. Nu 90% van de vrijwilligers in de risicogroep zit én er vanwege de coronamaatregelen meer vrijwilligers per middag nodig zijn, is het nog niet zeker dat de Kanovijver deze zomer open kan.

Ondersteuning

De Kanovijver zoekt daarom voor de maanden juli en augustus (jonge) vrijwilligers die de ervaren vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het beheren van de kassa, de kanoverhuur, toezicht op het terrein en twee maal per middag de toiletten schoonmaken. Eén middag in de twee weken kan al voldoende zijn. En je krijgt er veel voor terug, weet een ervaren vrijwilliger... Vorig jaar werd het team al uitgebreid met jonge moeder Lilian Visser. ,,Ik help om de week op vrijdagmiddag. En terwijl ik bij de kassa zit, speelt m’n dochter (9) in de speeltuin. Ze ziet er echt naar uit dat de Kanovijver weer open gaat.” Los van de werkzaamheden is het genieten van mooi weer, leuke gesprekken en blije gezinnen.

Corona

Ondanks de strenge maatregelen vanwege corona verwacht voorzitter Ron IJdo ook dit jaar vooral veel gezelligheid. ,,We hebben een degelijk plan gemaakt om iedereen veilig te laten recreëren. Maar dan moeten er wel vrijwilligers bijkomen, anders moet de Kanovijver dit jaar voor het eerst in z’n geschiedenis misschien dicht blijven. Ons streven is om vanaf 1 juli te openen, om te beginnen op de woensdag en vrijdagmiddag. We zijn bezig om alles aan te passen zodat onze vrijwilligers en onze gasten veilig kunnen vertoeven bij de Kanovijver. We hebben hiervoor vier vrijwilligers per middag nodig. Dus meld je aan en laat de kinderen van Ermelo niet voor het hek staan." Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bellen kan ook 0341-551609