Geen handen schudden op afscheidsreceptie

ERMELO - Op vrijdag 10 juli gaat het er gelukkig tóch van komen: het afscheidsfeest op de Margrietschool en de afscheidsreceptie van juf Riet Teunissen. Nu alle kinderen weer naar school mogen, kan er gelukkig toch een (bescheiden) feest worden georganiseerd in en om de school. Ook wordt er een afscheidsreceptie gehouden, maar niet op een 'normale' manier.

In april zou er al een afscheidsfeest worden gehouden omdat Riet Teunissen met vervroegd pensioen gaat. ,,We wilden een afscheidsreceptie voor ouders en bekenden, maar dat gaat nu niet door," vertelt Jacobine Hoogteyling, leerkracht van de Margrietschool. ,,De festiviteiten zijn daarom uitgesteld."

Kleuterjuf

Decennia lang bereidde Teunissen kleuters voor op de stap naar de basisschool, de Christinaschool of de Margrietschool. Begin jaren '80 werd ze vervolgens hoofdleidster. In 1985 werd de kleuterschool toegevoegd aan de lagere school en dat werd samen de basisschool. ,,Ze is heel lang werkzaam geweest als 'kleuterjuf'," aldus Hoogteyling. ,,Na het vertrek van directeur Piet Miedema werd Riet Teunissen officieel de directeur van de Margrietschool (begin jaren negentig)."

Rijdende receptie

Het plan is nu om een rijdende receptie te organiseren. Op de parkeerplaats van DVS'33 kunnen mensen in/op een vervoermiddel (auto of fiets) langs Riet Teunissen heen rijden en haar gedag zeggen. Uiteraard worden er geen handen geschud. Op deze manier kunnen mensen toch op een persoonlijke manier afscheid van haar nemen. Het team van de Margrietschool draagt zorg voor de organisatie. Iedereen is van harte uitgenodigd tussen 16.30 en 18.00 uur.