Oudste bewoners van ‘nieuwe’ wijk

ERMELO – De Wijkvereniging Ermelo-West kan, nu de beperkingen door het coronavirus minder zijn, weer bijeenkomsten organiseren. Op donderdag 16 juli vertellen Bas en Ina de Gaay Fortman over Ermelo-West.

Het echtpaar De Gaay Fortman zijn de oudste inwoners van Ermelo-West, niet in leeftijd maar in woonjaren. Op 25 augustus 1971 - bijna een halve eeuw geleden – betrokken zij met vijf kinderen hun woning aan wat nu Rietgansstraat 24 heet. Toen was dat Telgterveldweg 19, gelegen in wat bekend stond als de Telgterbuurt. Ina de Gaay Fortman was daarmee terug in haar geboortedorp. Over haar jeugd in Ermelo zal ze graag wat vertellen, met nadruk op de oorlog en de bevrijding die 75 jaar geleden plaats vond.

Telgterbuurtje

De Gaay Fortman verhaalt hoe ze in dat witte boerderijtje op de hoek van de Telgterveldweg en het Hazenpad (nu de Wulpstraat) terecht kwamen en met illustraties belichten ze samen de geschiedenis van hun ‘Telgterbuurtje’. De bijeenkomst vindt plaats in de kerkzaal van de Westerkerk, Oude Nijkerkerweg 4. De ruimte is voldoende groot om aan de coronaregels te voldoen. Aanmelding wordt op prijs gesteld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-51692786. De avond begint om 20.00 uur.