Dieven proberen camper te stelen terwijl eigenaar thuis is

ERMELO – Een aantal jaren geleden werden zes oldtimer brommers bij hem uit de schuur gestolen. Gisteravond probeerden twee dieven zijn camper te stelen terwijl hij gewoon thuis was. Door een oplettende buurman is het gelukkig niet gelukt. Maar Pim Roos is wel boos!

Afgelopen week waarschuwde de politie West-Veluwe voor auto-inbraken. Doordat veel wandelaars de bossen opzoeken, komen daar ook ongure types op af die zoeken naar waardevolle spullen in de geparkeerde auto’s. Verschillende wandelaars vonden hun auto opengebroken terug. Maar niet alleen in de bossen slaan inbrekers toe. Zaterdagavond, omstreeks elf uur probeerden dieven de camper van Pim Roos (33) te stelen. ,,Ik lag net lekker vroeg in bed, toen de telefoon ging. Ik was net zo’n beetje ingedommeld, dus nam niet op. Maar de telefoon bleef gaan en ook de deurbel ging. Toen ik naar beneden ging, zag ik licht naar binnen schijnen,’’ vertelt Roos. Er bleek politie voor de deur te staan en zij vertelden dat zijn camper, die op zijn oprit stond, zojuist opgebroken was. ,,Het was heel bizar, er was direct veel politie, die overal in de wijk al aan het zoeken was.’’ Het bleek dat een overbuurman, die zijn hond uitliet, twee jongemannen zag bij het huis van Roos in de Zwaluwstraat. Zij liepen wat heen en weer en keken overal rond. Roos: ,,De buurman vertrouwde het niet, zeker niet toen hij die twee richting mijn camper zagen lopen. Hij sprak de twee aan en deze verklaarden de camper net gekocht te hebben. Gelukkig vertrouwde de buurman dit niet, want dan haal je de camper toch niet ’s avonds laat op, terwijl er geen licht brandt in het huis?’’ De overbuurman belde eerst Pim Roos en daarna direct de politie die het zeer serieus nam en binnen twee minuten op de plaats van de misdaad aanwezig was.

Signalement

,,Het is nog gekker,’’ vertelt Roos. ,,Toen de overbuurman van de mannen wegliep, gingen ze hem nog achterna en vroegen hem waar hij zich mee bemoeide. Bizar, ze zouden echt de camper meegenomen hebben als ze niet gestoord waren.’’ Gelukkig is er een goed signalement van de twee dieven, waarmee de politie aan de gang kan. Als er mensen zijn die iets gezien of gehoord hebben, kunnen zij dit melden bij de politie (0900-8844). De camper van Roos is een VW Transporter, een heel populaire Volkswagenbus, die veel wordt omgebouwd als camper. Maar ook een type die de laatste tijd veel wordt gestolen omdat deze zo populair is en daardoor dus flink aan de prijs is. Even googlen en het blijkt inderdaad dat de VW Transporter een gewild doelwit voor het dievengilde is. En eenmaal gestolen is de kans zeer gering dat men de bus ooit weer terug ziet. Roos: ,,Ik zie dit helaas ook veel op social media voorbijkomen, diefstal van dit soort busjes. Ik was net klaar met de restauratie, maar kan nu weer aan de gang, want ze hebben het dashboard aardig gesloopt. Ik ben mijn overbuurman wel heel erg dankbaar, hoor.’’ Overigens, van de gestolen brommers, heeft Roos nooit meer wat vernomen.