Roos zoekt naar informatie

ERMELO - Uit een loods aan de Fokko Kortlanglaan zijn zes oldtimer bromfietsen gestolen. Eigenaar Pim Roos ontdekte dit vanmorgen toen hij bij de loods aankwam. Roos sleutelde jaren aan zijn verzameling. ,,De laatste tijd staat dit op een lager pitje omdat mijn gezin nu op de eerste plaats staat, maar deze brommers zijn heel belangrijk voor mij.” Roos hoopt dan ook op tips die leiden naar de oldtimers.

Het gaat om drie Solexen uit de jaren zestig van de vorige eeuw, maar ook om een Gazelle en een Berini bromfiets. Daarnaast is er een Citta Dizzy ontvreemd. Wanneer de diefstal gepleegd is, kan Roos niet exact zeggen. Hij ontdekte het vanmorgen ‘per ongeluk’ toen hij er langs kwam. ,,Ik had het de afgelopen weken erg druk en mede door de feestdagen kwam het er niet van om naar de loods te gaan. Maar het moet door de daders goed voorbereid zijn.”

Nostalgie

De Ermeloër beleeft al jaren veel plezier aan het sleutelen en de brommers zijn al lang in zijn bezit. ,,Het was iets wat ik leerde van mijn vader en later sleutelde ik met mijn oudere broer. Ik hoop dat ik het ook door kan geven aan mijn kinderen als ze wat groter zijn.” Het is vooral nostalgie. ,,De Solexen zie je nog wel wat vaker, maar mijn Gazelle is wel een aparte,” vertelt hij met enige weemoed. ,,Ach weet je, je was er vroeger niet echt stoer mee, maar nu val je er wel mee op.” Roos hoopt dan ook dat de oldtimers weer terugkomen. Hij gaat aangifte doen bij de politie, maar ondertussen heeft hij hoop dat mensen hem kunnen vertellen wanneer het gebeurd zou kunnen zijn. ,,Misschien hebben ze iets gezien, een busje of zo. Het is niet iets wat je makkelijk meeneemt.” Op Facebook heeft hij daarom afbeeldingen geplaatst van de gestolen klassieke bromfietsen.