Politie doet onderzoek naar brandstichting

ERMELO - Gisteravond brandde rond 23.15 uur een leegstaande boerderij aan de Fokko Kortlanglaan volledig af. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al metershoog uit het pand. Dit is de tweede brand binnen 24 uur in Ermelo.

De toegesnelde brandweer schaalde in korte tijd op naar middelbrand. Omdat er geen wateraansluiting in de buurt aanwezig was, werd hulp ingeroepen van de randweerkorpsen van Putten en Nunspeet. Uiteindelijk bleek het niet meer haalbaar de boerderij te behouden. Een sorteergrijper van de fa. Kamphorst heeft de nog overeind staande muren naar beneden gehaald, waarop er nageblust kon worden. Drie uur later, ca 02.15 uur, was het dusdanig veilig dat de brandweer weer kon vertrekken. De politie doet onderzoek naar de brand omdat er vermoedens zijn van brandstichting omdat gas en electra al waren afgesloten.

Tweede brand

Een dag eerder brandde er om ca vier uur 's nachts een chalet uit op bungalowpark De Doppenberg aan de Buitenbrinkweg. Ook hier stond het pand al volledig in de brand toen de brandweer arriveerde. De brandweer koos er voor om het chalet gecontroleerd te laten uitbranden en vooral in te zetten op behoud van omliggende bungalows. De politie adviseerde de buren van de omliggende chalets te evacueren. Opmerkelijk is dat ook dit pand afgesloten was van gas en electra. Zondagmiddag brandde er ook al een chalet uit op bungalowpark Het Verscholen Dorp in Harderwijk, maar dit heeft zeker niets te maken met de beide branden in Ermelo.