Biljetten nauwelijks van echt te onderscheiden

ERMELO – Vanmiddag heeft de politie twee Roemeense mannen in Ermelo aangehouden in het bezit van vals geld. De mannen waren eerder op de dag actief in Putten en werden uiteindelijk ook in Ermelose winkels gesignaleerd. Via WhatsApp werden ondernemers hierover geïnformeerd.

Afgelopen weken waren er meerdere meldingen en aangiften van vals geld. Meestal gaat het om briefjes van vijftig euro. De politie waarschuwt dan ook regelmatig om hier alert op te zijn. De aangehouden mannen zitten vast op het politiebureau. ,,Bij de aanhouding waren ze in elk geval in bezit van zo’n tien valse biljetten van vijftig euro,” meldt de dienstdoende wijkagent. De geldscanners in de winkels hebben de briefjes ook niet als vals herkennen. ,,Onderzoek bij de bank heeft uitgewezen Dat het geld inderdaad vals was,” aldus de politie.

Moeilijk te onderscheiden

De valse bankbiljetten blijken dus vaak moeilijk van echt te onderscheiden. De politie adviseert bij twijfel om bankbiljetten niet te accepteren. Daarnaast geeft de politie aan alert te zijn als een klant een laag bedrag wil betalen met een 50 euro biljet. Op deze wijze willen criminelen namelijk vals geld omwisselen om daarvoor zo veel mogelijk écht geld terug te krijgen.