Bestuurder niet in bezit van geldig rijbewijs

ERMELO – Vannacht was een verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Ermelo oorzaak van een tweede ongeval. Rond half een vannacht is een automobiliste na een aanrijding met haar auto over de kop gevlogen. De bestuurster kwam met de schrik vrij.

Als gevolg van deze aanrijding was slechts een rijstrook beschikbaar voor het overige verkeer. Het verkeer reed langzaam voorbij de aanrijding. Een vrachtwagen stopte op de vluchtstrook ter hoogte van de aanrijding, omdat de chauffeur getuige was geweest. ,,Terwijl de hulpdiensten hun werk deden, gebeurde een tweede ongeluk," aldus politieagent Jelle van Heerikhuize, die snel ter plaatse was.

Bekneld

Een bestuurder van een personenauto kon niet op tijd remmen en reed vervolgens met hoge snelheid in op de achterzijde van de stilstaande vrachtwagen. De jongeman, die volgens Van Heerikhuize niet over een geldig rijbewijs beschikt, raakte hierbij bekneld in zijn voertuig en moest uit het voertuig geknipt worden door de brandweer. Er is een MMT (Mobiel Medisch Team) ter plaatse gekomen en het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht voor onderzoek.
De snelweg is uren lang afgesloten geweest zodat de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) een onderzoek kon verrichten. Inmiddels is de A28 weer vrij voor het verkeer.