Van Gelders Grijs, gesprekken met ouderen 

ERMELO - Komend weekend start het derde seizoen van het tv-programma Van Gelders Grijs. Presentator Jochem van Gelder gaat hierin op zoek naar dat wat de ouderen in Gelderland bezighoudt. Ook stelt hij de vraag hoe het is om ouder te worden. Op 17 oktober is de aflevering die opgenomen is in Ermelo, te zien bij TV Gelderland.

Jochem van Gelder is presentator en onder andere bekend van het programma Praatjesmakers van de NCRV dat hij tien jaar lang presenteerde. Daarin sprak hij met kinderen over alledaagse, maar ook bijzondere onderwerpen. Op dezelfde wijze staan nu de Gelderse ouderen centraal. 

Schaapskooi

Omroep Gelderland maakt iedere week een uitzending vanuit een andere plaats. De programmamakers kiezen een plek waar ouderen samenkomen en waar ze elkaar anno 2020 op een aangepaste ‘coronamanier’ vinden. Dit derde seizoen wordt de uitzending gemaakt met een klein opnameteam. De onderwerpen van de uitzending komen uit verhalen van ouderen zelf naar voren. In iedere uitzending speelt Jochem van Gelder ook de grootouder-kleinkind quiz. Grootouder en kleinkind vormen samen een team en krijgen verschillende vragen voorgelegd. Dat levert zeer verrassende reacties op. Een ander vast onderdeel van het programma is het portretteren van een markant persoon uit de buurt. Kortom, hoe is het met...? Op 17 oktober is de uitzending vanuit Bezoekerscentrum Schapedrift, bij de schaapskooi in Ermelo te zien.