Groene tuin helpt tegen wateroverlast

ERMELO - Twee voortuinen, een in de Meerkoetstraat en een in de Amanietlaan wonnen een voortuin make-over tijdens de winactie ‘meer groen, minder tegels’ van Ermelo Duurzamer. Vandaag gingen de eerste tegels eruit en de schop in de grond.

,,Dit is heel bijzonder voor ons”, reageerde Miriam, een van de winnaars, afgelopen zomer. ,,We zijn veel in het buitenland geweest en hebben voor het eerst in ons leven een huis gekocht. Eerst hebben we ons huis verduurzaamd en dachten ‘wat kunnen we nog meer doen?" De tuin wordt klimaat- en diervriendelijk ingericht. ,,Daar ben ik heel blij mee."

Insecten

De twee tuinen worden in overleg met de winnaars aangelegd door Hoveniersbedrijf Gert Lieman en Hoveniersbedrijf Stip. Bij de inrichting worden natuurlijke en duurzame materialen gebruikt. Verwijderde stenen worden zoveel mogelijk hergebruikt voor een stapelmuurtje. Er wordt rekening gehouden met het opvangen van regenwater en de struiken en bloeiende planten zullen vogels, vlinders, bijen en andere insecten aantrekken. Door tegels te vervangen voor planten, trekt een voortuin vogels, vlinders en insecten aan. Een groene tuin helpt ook om wateroverlast te voorkomen en is koeler in de zomer. De gemeente Ermelo wil daarom inwoners stimuleren stenen te vervangen door groen. Zelf ook stenen vervangen voor meer groen in de tuin? Kijk dan voor groene tuintips op www.ermeloduurzamer.nl.