'Het mes snijdt aan twee kanten'

ERMELO - Studenten kunnen ervaring opdoen in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Door corona staat de vrijwilligersbezetting onder druk en voor jongeren is het een mooie locatie om werkervaring op te doen als vrijwilliger. Zeker nu studenten vooral thuis studeren en het sociale contatc missen. ,,Zo kunnen ze op verschillende terreinen praktijkervaring opdoen," aldus Germa Greving, directeur van Museum Het Pakhuis. ,,Het mes snijdt aan twee kanten."

Studenten die om welke reden dan ook tijd over hebben zijn van harte welkom om bij deze Ermelose organisatie. ,,Na een kennismakingsgesprek kijken we waar iemand het best past. Dat gaat van educatiebegeleiding tot bezoekersontvangst, maar ook ter ondersteuning van activiteiten of meehelpen in de voorbereiding van een evenement." Door de impact van corona blijven veel van de kwetsbare vrijwilligers uit voorzorg thuis met als gevolg dat het lastiger wordt om het museum open te houden tijdens reguliere openingstijden. Dat is een probleem waar met name jongere vrijwilligers Museum Het Pakhuis mee kunnen helpen.

Waardevol

Greving: ,,Nu studenten niet meer hoeven te reizen blijft er tijd over. Eén van onze nieuwste vrijwilligers is hier een voorbeeld van. Doordat zij online colleges volgt en niet meer in de trein naar Amsterdam hoeft heeft ze tijd over. Zij besloot om die tijd te besteden door af en toe bij te springen in ons museum. Op die manier helpt ze ons deze tijden door en besteed ze haar extra tijd op een leuke en waardevolle manier," zo vertelt de museumdirecteur. Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen van een museum aan toe gaat? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0341 760 777 tijdens openingstijden. Museum Het Pakhuis is dinsdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur.