Nieuwe maatregelen sportaccomodatie

ERMELO - Sportcentrum Calluna gaat op donderdag 15 oktober weer open met inachtneming van de huidige overheids - en RIVM regels. Het zwembad moest vorige week de deuren sluiten nadat één van de medewerkers besmet was met COVID-19.

Uit voorzorg besloot Sportbedrijf Interactie daarna de deuren te sluiten. Een aantal medwerkers ging in quarantaine. Vanaf morgen kan er weer gezwommen worden. Wel heeft minister president Mark Rutte dinsdagavond nieuwe maatregelen aangekondigd. Nederland gaat over op een gedeeltelijke lockdown. 

Maatregelen

Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte. Deze groepsgrootte is altijd exclusief personeel. Trainers/instructeurs worden als personeel aangemerkt en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte.
Dit aantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaal aantal personen van 30 personen (jeugd inclusief volwassenen). De medewerkers moeten ervoor zorgen dat het niet te druk wordt en te allen tijde de benodigde social distancing gehandhaafd kan blijven. Kleedkamers mogen open blijven, mits de 1,5 meter kan worden gehandhaafd. Douches zijn gesloten. Voor meer informatie en reservering: www.interactie-ermelo.nl