Publiekszaken gemeente en Bibliotheek twee dagen gesloten

ERMELO – Op maandag 26 en dinsdag 27 oktober verhuizen de publieke diensten van de gemeente en de Bibliotheek vanuit De Dialoog terug naar het verbouwde gemeentehuis. Op die twee dagen zijn de Bibliotheek en de publieksbalies en receptie van de gemeente gesloten. De gemeente is telefonisch en per e-mail gewoon bereikbaar en alle andere digitale of fysieke afspraken die op die dagen met de gemeente gepland staan, gaan zonder tegenbericht gewoon door. Op woensdag 28 oktober gaan de Bibliotheek en de gemeente weer open voor publiek vanuit de vernieuwde centrale hal van het gemeentehuis.

Nu de centrale hal van het gemeentehuis weer open gaat, is de verbouwing van het gemeentehuis afgerond en start de verbouwing van De Dialoog. Omdat beide gebouwen in elkaar overlopen staat er nog wel een stofschot en ontvangt de gemeente u nog aan een tijdelijke ontvangstbalie in de vernieuwde centrale hal. 
Vanaf 28 oktober is in het gemeentehuis niet alleen de gemeente te vinden, maar ook de Bibliotheek, het Streekarchivariaat en de Politie hebben er dan (weer) hun plek.

Duurzaam

Het gemeentehuis moet vanaf nu duurzaam zijn. De gemeente Ermelo heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal zijn en in 2035 klimaatneutraal. Door het gemeentehuis duurzaam te maken, komt men een stapje dichterbij deze doelen. Waar het gebouw eerst energielabel D had, is dat nu energielabel A. De CO2-uitstoot is maar liefst 85% lager geworden. 

Feestelijke opening


In deze onzekere coronatijd is het niet mogelijk om een feestelijke opening in de vorm van een ‘open huis’ te organiseren. Het plan is om dit te verplaatsen naar een moment waarop men op een verantwoordelijke en veilige manier de burgers kunnen verwelkomen. Uiteraard wordt er op een andere, gepaste, alternatieve manier aandacht aan de oplevering van het gerenoveerde en verduurzaamde gemeentehuis.